Ontdek waar de wereld op zoekt!

Het Coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. De horeca is gesloten, steeds meer winkels gaan dicht en het luchtruim zo goed als op slot. Dit heeft een enorme invloed op het online gedrag van mensen.  Mensen gaan niet alleen meer thuiswerken en online hun boodschappen doen, ook hun interesses veranderen. De vraag is; kun jij als ondernemer inzage krijgen in dit gedrag? Het antwoord op deze vraag is JA, met Google trends!

Wat is Google Trends?
Google Trends een tool van Google waarmee je de populariteit en trend kan opzoeken van allerlei zoektermen. Je kunt dit doen over een bepaalde periode. Bijvoorbeeld over de laatste 12 maanden, maar ook over de laatste 7 dagen of zelfs de laatste 4 uur. Je kunt ook selecties maken op regio, verwante onderwerpen en je kunt vergelijkingen maken.

Waarvoor gebruik je Google Trends?
Google Trends is voor veel doeleinden te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld inzicht krijgen wanneer bepaalde onderwerpen populair zijn, zodat je hier je advertenties op kan afstemmen. Uiteraard is deze kennis ook handig om te gebruiken bij het bepalen van je socialmedia-uitingen. Google Trends kun je dus perfect helpen om te bepalen welke onderwerpen trending zijn, zodat jij hier handig op kan inspelen.

Een open deur: Mondkapjes.

Als we eens kijken naar de populariteit van de zoekterm “Mondkapjes” over de periode 20 december 2019 tot 20 maart 2020 dan is in de eerste week van maart 2020 een duidelijke piek te zien. Daarna neemt de populariteit weer een weekje af om uiteindelijk weer flink te stijgen.

Google Trends laat ook per regio zien wat de interesse is voor de zoekterm, in dit geval dus “Mondkapje”. Zo zie je dat in Flevoland het meest gezocht wordt op de zoekterm, vreemd genoeg staat Noord-Brabant op de 5de plaats ……….

Gerelateerde onderwerpen en zoekopdrachten

Naast de interesse per regio kun je ook inzien welke gerelateerde zoekopdrachten populair zijn. Handig dus als je wat inspiratie nodig hebt voor zoekwoorden. We blijven nog even bij het voorbeeld van de mondkapjes. In de onderstaande afbeelding kun je zien dat ‘mondkapje kopen’ en ‘mondkapjes action’ populaire zoektermen zijn.

Trending topics

Inspiratie nodig voor bijvoorbeeld een post op je socials? Wil je weten waar “iedereen” het nu over heeft? Kijk dan in Google Trends bij “Trending op dit moment”. Google laat je dan haarfijn zien wat trending is en mensen dus het meest naar zoeken. Op 20 maart is men dus geïnteresseerd in “Martin van Rijn” de wekelijkse persconferentie van premier Rutte. Ook duidelijk is dat het “volk” bezig is met de toespraak van de Koning.

Handige tool?

Als ondernemer is het natuurlijk handig om te weten wat er speelt. Google Trends kun je ook helpen met het zoeken naar zoektermen. Het is mogelijk zoektermen te vergelijken. Door de trendlijn kun je direct zien welk zoekwoord populairder wordt en welke juist niet. Google Trends is makkelijk in gebruik. Het werkt intuïtief en snel.

 

Meer weten over Google Trends?
Ga naar https://trends.google.nl/trends/?geo=NL en voer eens wat termen in die voor jouw bedrijf belangrijk zijn! Wij zijn benieuwd wat de uitkomsten zijn en of je informatie krijgt waar je iets mee kan! Heb je vragen of wil je verder praten over dit onderwerp, laat het ons dan weten. Wij helpen je graag en zijn benieuwd naar jouw bevindingen.

Een website die scoort nodig? Beter gevonden worden in Google of direct meer omzet nodig?

Wij helpen je graag en goed tegen de meest scherpe tarieven mogelijk. 

Website laten bouwen

Een website moet bijdragen aan het resultaat voor jouw bedrijf. Een goede website maakt van bezoekers klanten en laat dus iedere klik tellen.

Goed webdesign is dus voor iedere ondernemer onmisbaar!

Hoger in Google

Is jouw website goed te vinden in Google? Die van je concurrenten wel!

Hierdoor mis je omzet. Er is goed nieuws, ook jouw site kan veel beter gevonden worden door de juiste mensen.

Online adverteren

Direct zichtbaar zijn voor je klanten?  Volledige controle over je budget en alleen betalen voor echte klikken.

Dit is de meest gerichte vorm van advereren. Snelle resultaten voor ieder budget, start vandaag nog.

Pin It on Pinterest

Vond je dit artikel nuttig?

Deel het dan met je beste vrienden, zodat zij er ook wat aan hebben!